mandag den 18. marts 2013

Spild af ondt i maven på forhånd

I morges tog jeg den hårde hud på og forsøgte at smøre mig godt og grundigt ind i teflon, så løftede pegefingre kunne prelle af på mig. Jeg var nemlig indkaldt til en times "jobsamtale" på Jobcenteret. Altså ikke en jobsamtale af den spændende slags, men en af dem, hvor vi bl.a. skulle tale om Muligheden og behovet for ret og pligt til tilbud om aktivering. Skal vi tage den igen?

Muligheden og behovet for ret og pligt til tilbud om aktivering.

Selv med min sproglige uddannelse forstår jeg simpelthen ikke den sætning.

Nå, men jeg var forberedt på en omgang "Hvad har du søgt? Hvor meget? Hvor henne? Hvorfor lykkes det ikke? Må jeg se en liste. Lad os bore i dit CV på Jobnet. Du skal på et jobsøgningskursus!" Altså et af de der møder, som man bare skal igennem og så bruge resten af dagen på sofaen med kleenex og slik for at komme ovenpå igen.

Men tænk engang. Efter kun 20 minutter gik jeg derfra med en overraskende god fornemmelse i maven. Min aktivering kommer til at bestå af 6 timers coaching fordelt over 6 uger. Egentlig synes jeg, at coaching-markedet har taget overhånd, men når det nu handler helt specifikt om at få afklaret mine kompetencer og muligheder, så vil jeg gerne være med. Efter de 6 uger bliver jeg tilknyttet en jobkonsulent, som skal hjælpe mig mere målrettet i forhold til virksomhederne. Og hvis der stadig ikke har vist sig et job inden 30. juni, kommer jeg på uddannelsesordningen, som ikke er en økonomisk guldgrube og som vil give lidt hovedbrud i forhold til budgettet, men som alligevel har bedre vilkår end jeg lige havde forstået i første omgang.

Sådan kan man blive så overrasket på en stormende vinterforårsmandag.

2 kommentarer:

Øglemor sagde ...

Tillykke med et af de få aktiveringstilbud, der efter min ydmyge mening rent faktisk batter noget. Jeg fik selv 6 gange hos en karriererådgiver, og det var rigtig godt. Nu nåede jeg så kun at være der tre gange, fordi jeg gik selvstændigt, men de gange jeg var der, var rigtig gode.

Og i øvrigt - den der 'jobsamtale' hos Jobcentret; den var jeg også til. Blev indkaldt sammen med et brev, hvor de lige for en sikkerheds skyld havde skrevet, noget i stil med "jobsamtalen er ikke en samtale om et job, du har søgt og kan få, men derimod en samtale om, hvordan vi kan få dig i arbejde". Nåmmen, tak for dén oplysning. Troede lige, jeg havde søgt et job hos Jobcenteret. Eller noget... :-)

GiSP sagde ...

Hahaha, jamen man sender jo så mange ansøgninger, at det kan være svært at holde styr på, hvor man har sendt dem hen. :-)

Og fedt, at der kun skulle 3 gange til hos en karriererådgiver, før du tog beslutningen og springet ud i selvstændighed. Gad jeg måske også godt. Hvis jeg altså turde. Og hvis jeg troede lidt mere på det. Men er i hvert fald spændt på at se, hvor aktiveringen fører mig hen.