lørdag den 1. januar 2011

Godt nytår

Jeg kom for sent ind i det nye år. Gad vide, om det lægger stilen for 2011? Kiggede ellers på telefonens ur klokken 23.54 og vurderede, at der var tid til at gå på toilettet og derefter kunne jeg også lige nå at finde 12 druer til svogeren, så han kunne overholde sine spanske nytårstraditioner. Men da jeg kom ind i stuen, var rådhusklokkerne allerede begyndt at bimle. Jeg plejer ellers altid lige at bruge de sidste par minutter i året på lidt nostalgisk eftertanke, men det må 2010 altså undvære.

Men hvad var det så, jeg ville have tænkt på i de der minutter, hvis nu telefonens ur ikke havde været to minutter bagefter?

Først og fremmest at 2010 blev året, hvor vi sagde farvel til midtbyen og flyttede ud i vores hus. Et stort spring ind i voksenverdenen. Og et spring, der ikke blev så svært, som jeg havde frygtet. Det viste sig, at jeg ikke er ved at dø af længsel efter at bo i midtbyen. Men jeg er glad for, at den ikke er alt for langt væk. Og så er jeg allermest glad for, at det lige netop var det her hus, vi endte med at købe efter at have kigget i tre år. Bevares, vi har fået vores andel af overraskelser undervejs, men vi vidste jo, at det ville være sådan med et gammelt hus. Og vi kan stadig se, at når vi engang bliver helt færdige, bliver det lige præscis vores drømmehus, og så kan man vist ikke forlange meget mere.

2010 blev også året, hvor jeg tog en beslutning, som det ikke er nemt at tage, når man er nybagt husejer og midt i en finanskrise. Jeg sagde mit job op. Og selvom det endnu ikke er lykkedes mig at finde et nyt, var det den helt rigtige beslutning. Faktisk kunne det slet ikke være anderledes. Fornylig havde jeg besøg af en tidligere kollega, som også har taget den beslutning, og vi er enige om, at det var rigtig godt, vi slap væk. Og så må vi bare håbe, at 2011 bliver året, hvor de nye og helt rigtige muligheder dukker op og bliver til virkelighed.

Derudover har jeg et par nytårsforsætter. Det er ellers ikke noget, jeg plejer at bruge, men i år vil jeg prøve at se, om det kan lade sig gøre at sætte 1. januar som skæringsdato for nogle ting, som alligevel skal gøres og ændres.

Og så bliver 2011 også året, hvor jeg vil begå en form for civil ulydighed men rette mig efter dansk retstavning. Jeg nægter at begynde at skrive Aa - min by hedder nemlig Århus!

Kom an, 2011! Jeg håber, du bringer en masse godt med dig.

2 kommentarer:

Øglemor sagde ...

Rigtig godt nytår. Som jeg er sikker på bliver godt, selv om du kom for sent ind i det :-)

Traditionen med de 12 druer havde jeg helt glemt fra for 1000 år siden, hvor jeg havde spansk. Jeg kan stadig ikke huske den, men jeg mener, at druer hedder "uvas" på spansk. Sørgeligt, at det er det eneste, jeg kan huske fra et halvt års spansk, egentlig :-)

GiSP sagde ...

Tak i lige måde, Øglemor.

Uvas er helt rigtigt, og mon ikke der dukker mere spansk op, hvis der lige bliver trykket på de rigtige knapper? Øl plejer f.eks. at være en klassiker, som alle kan huske. Eller hej. Eller ... Måske skal vi lave en online genopfriskning? ;-)