søndag den 23. januar 2011

Yoghurtmafiaen

Ved I godt, at vi bliver snydt? Jeg opdagede det ved en tilfældighed, da kæresten gjorde opmærksom på et reklameskilt uden for det lokale supermarked, hvor der stod: 1.000 g A38. Det var da åndssvagt skrevet, og der var vist en skilteskriver, der havde sovet lidt på jobbet. Men så var det jo, at jeg kom til at kigge på yoghurten herjemme, og der står sørme også 1.000 g. Mærkeligt!

Og så alligevel ikke så mærkeligt. For jeg kan nemlig se på answers.com, at 1 liter yoghurt vejer mellem 1.042 og 1.071 gram, og så er det jo en fed fidus at begynde at sælge 1.000 gram i stedet for 1 liter. Til samme pris, selvfølgelig. Og i samme emballage, for så opdager kunderne jo slet ikke, at de bliver snydt. Eller hvad? Og sjovt nok er alle producenter åbenbart blevet enige om at gøre det samme.

Ak ja, vi bliver snydt og bedraget.

Og nu har jeg skrevet yoghurt så mange gange, at det ser helt forkert ud, så var lige nødt til at konsultere retskrivningsordbogen for en sikkerheds skyld. Og det er rigtigt nok. Men man må også gerne skrive jogurt. Seriøst? J.O.G.U.R.T? Hvis jeg så det på en emballage, ville jeg da undre mig over, hvad det var for et produkt.

2 kommentarer:

Ninapb sagde ...

Gymnastik-plante?

GiSP sagde ...

Åh ja. Et nyt kosttilskud, der giver motion i urteform. Dét vil jeg gerne købe.