onsdag den 1. maj 2013

Ulidelig spænding

I sidste uge var der spændende indhold i min indbakke, nemlig indkaldelser til jobsamtaler. Jep, flertal. To samtaler. Den ene til et job, jeg rigtig gerne ville have, og den anden til et vikariat, som jeg sagtens kunne se mig selv i, imens jeg fandt mig noget andet. Lad os bare kalde dem job1 og job2.

Onsdag var jeg til samtale om job1. 81 ansøgere, 10 kaldt til samtale. Jeg var velforberedt efter en gang samtaleøvelse med Kæresten aftenen før. Fin samtale med god stemning, og jeg gik derfra i godt humør.  Fik allerede samme eftermiddag invitation til at komme igen, og de bad om lov til at indhente referencer. Skrev straks til tidligere chef, som skrev tilbage et par dage efter, at nu havde han talt med hende, og hun lød meget positivt indstillet over for mig.

Mandag var der samtale om job2. 188 ansøgere, 5 kaldt til samtale. Jeg var nok ikke voldsomt velforberedt, men det gik rigtig godt alligevel, og jeg gik derfra i godt humør. Ville få besked i løbet af et par dage.

Mandag aften kom jeg i den opløftede stemning til at gå lidt amok med mit dankort i en tøjbutik på nettet, for jeg har jo absolut intet at tage på, når jeg skal til at arbejde hver dag.

Tirsdag var der igen samtale om job1. 3 indkaldt til 2. runde. Havde allerede tilladt mig at drømme og snakket praktiske ting med Kæresten. Altså sådan: "så kan vi aflevere et barn hver om morgenen, og så kan vi følges ind til byen, og så kan vi ... bla. bla. bla." Samtalen gik sindssygt godt, og jeg var helt flyvende, da jeg gik derfra.

Tændte telefonen og fandt en besked fra job2, som gerne ville i kontakt med mig. Uuuh, hvor spændende! Valgte dog at vente lidt med at ringe tilbage, for job1 ville give lyd samme eftermiddag, og da det var det job, jeg helst ville have, ville jeg lige have svaret fra dem først. Ja altså, for ikke først at sige ja til job2 og derefter skulle ringe og sige nej tak, fordi jeg havde fået tilbudt job1.

Så der ventede nogle timer i ulidelig spænding. Årh, tænk hvis man skulle være sådan en, der fik tilbudt to jobs på samme dag. Vildt. Helt vildt. Nå, koldt vand i blodet, det bliver sikkert afslag. Neeej. Mit navn er skrevet hele vejen hen over job1, det kan simpelt hen ikke være anderledes. Jeg kunne næsten ikke holde det ud i maven.

Gik hen i vuggestuen og hentede LilleLille. Havde min telefon i hånden hele vejen, for jeg skulle ikke risikere, at den ringede, uden jeg hørte det. Kom hjem og fik hende placeret ved spisebordet med noget eftermiddagsmad, og kunne så lige snige mig ud på toilettet ...

Riiiiiing. Shit. Det er nu. Drønede ind til telefonen. Det var job1. Ååååh, de sommerfugle. Jeg kan næsten ikke koncentrere mig om at høre, hvad hun siger. Nå, jeg har skrevet en rigtig god ansøgning og gjort det rigtig godt til samtalerne. De var nødt til at tage en beslutning ud fra marginalerne, og der var desværre en anden, som lige havde lidt mere erfaring med et af områderne.

BANG!

Drømme og humør bragede ned i køkkengulvet.

Nå, men så måtte jeg jo ringe og "tage til takke" med job2. Afslag. WTF?? Nåeh, intern kandidat. Jamen hvorfor så spilde min tid i første omgang?

Pispispispispispis. Det kan man få for at tillade sig at lege med tanken om at få tilbud hele 2 jobs. Det kan man få for at tillade sig at tænke hvis-nu-tanken til ende og allerede nærmest have smurt madpakken og være klar til at gå i gang med ønskejobbet. I stedet kan jeg pludselig mærke, at bevidstheden om dagpengestop 30. juni tynger noget mere end for en uge siden. I stedet står den nu på mere jobsøgning.

Gæt selv, om jeg er motiveret.

2 kommentarer:

Ninapb sagde ...

Her mangler et "Årh for helvede!!!"

GiSP sagde ...

Og det kom du så med. Tak. :-)