mandag den 14. oktober 2013

Weekend i nervepirrende venten

I lørdags kom der brev fra kommunen. Gad vide, hvad de ville? Jeg havde jo lige fået brev om, at min ansøgning om fodindlæg vil blive behandlet om 14 dage, så det kunne ikke være det? Mystisk. Nå, men så måtte jeg jo hellere åbne og se efter.

I kuverten lå der et kort brev. En ny kontanthjælpsreform træder i kraft pr. 1. januar, og det kan have betydning for dig. Kan have? Hvad mener I? Har det, eller har det ikke betydning for mig? Se mere i vedlagte brochure. Hmm. Samlevende får nu gensidig forsørgelsespligt. Det gælder for personer på kontanthjælp eller uddannelseshjælp. Uddannelseshjælp? Er det mon Særlig uddannelsesydelse, de mener? Det er en overgangsordning, der betyder, at nedsættelsen kun sker med halv kraft i 2014. Hvad betyder det? Får man så det halve udbetalt, eller får man det hele i det halve år, eller hvad pokker mener de?

Gisp. Hvad er nu det for noget? Først får jeg brev om, at jeg kan få Særlig uddannelsesydelse frem til 29. juni, og nu sender de så det her? Betyder det så, at der er lukket for kassen d. 31. december? Shit. Så skal jeg virkelig i gang med at have fundet nogle kunder i biksen. Åh nej. Hvad gør vi, hvis det virkelig er rigtigt? Pis. Hvorfor får man også sådan et brev på en lørdag, hvor man ikke kan gøre noget som helst.

Vente, vente, vente. Forsøge at fortrænge. Det går jo nok. ... paniiiik. Nej, fortræng.

Endelig mandag! (Har jeg mon nogensinde sagt det før?)

Opringning til jobcenteret. Vores telefonvagter er begge optaget - vil du prøve igen senere? Ja, selvfølgelig er de optaget. Alle ringer jo ind i panik. Endelig kom jeg igennem. Nåeh, nej, det brev skulle du ikke have haft. Vi fik en meddelelse i fredags om, at det ved en fejl var blevet sendt ud til dem på Særlig uddannelsesydelse. L.e.t.t.e.l.s.e. Farvel og tak.

Og undren. Hvorfor formulerer man sig så vagt. Og hvordan sker det, at et brev bliver sendt ud til en masse forkerte. Ja, jeg ved godt, at jeg ser ud til at modtage kontanthjælp, når jeg logger på jobcenterets side, men hvorfor så ikke oprette en ny kategori? Og er det virkelig helt umuligt at sende en mail ud, når man opdager fejlen fredag? Det ville i hvert fald have sparet mig for en weekend med flere end de sædvanlige hovedbrud!

2 kommentarer:

Mit Helle sagde ...

Pyha, sikke en gyser! Godt det var 'falsk alarm' ... Og hvor har du i øvrigt ret i at det er ufatteligt at noget, der burde være et klart budskab (der slet ikke skulle have været sendt ud) kan formuleres så vagt, at modtageren ikke forstår det ordentligt ... Det burde kunne gøres bedre!

GiSP sagde ...

Ja, man skulle jo tro, at de havde en enkelt kommunikationsmedarbejder ansat. Men måske er kunsten simpelt hen at skrive så uklart, at folk bliver forvirrede.