mandag den 16. september 2013

Den arbejdsløses privilegier

Morgenens tidsplan lå rimelig fast. Kæresten stod op 05.50. Da badeværelset var ledigt 06.05 stod jeg op og gik derefter ned og hjalp med at smøre madpakkerne. Lillerne blev vækket 06.30, og så var der tid til morgenmad og hygge i god ro og orden, inden Kæresten kørte på arbejde 07.30. LilleLille (som er på deltid i vuggestuen) havde i dag tilladt ankomsttidspunkt kl. 08.30, så det sigtede jeg efter. Afgang hjemmefra lidt forsinket og ankomst til børnehaven 08.25. Da StoreLille var godt afleveret, stødte jeg på en anden mor, som jeg lige måtte vende verdenssituationen med. Ankomsten til vuggestuen hed derfor lige pludselig 08.50. Og inde på stuen var der kun vikaren, som er et kendt ansigt, men som vist ikke er kendt nok til at det er sjovt at blive afleveret til hende. I torsdags måtte jeg i hvert fald gå fra en skrigende flitsbue for at nå min bus ind til det kursus, jeg er på for tiden. Men i dag var der ingen bus med i planerne. Jeg skulle bare hjem og nå 117 ting, men det kunne jo vente. Så jeg satte mig på gulvet og legede med LilleLille, indtil en af yndlingspersonerne var færdig med at putte en lille ny, og så fik jeg afleveret i god ro og orden uden gråd.

Jeg e.l.s.k.e.r de morgener, hvor der er mulighed for at aflevere i børnenes tempo og på deres præmisser! Og så sagde vi, at det var nu, jeg kom i gang med at få lavet det firma, så det privilegium kan fortsætte samtidig med, at der kommer penge ind på kontoen.

2 kommentarer:

Øglemor sagde ...

Det er både de arbejdsløses og de selvstændiges privilegium, det du beskriver der. Og jeg kan slet ikke få armene ned over, hvor dejligt det er at kunne aflevere i ungernes eget tempo. Og i øvrigt hente, når det lige passer ind i planerne.

Guderne må vide, at vi ikke bliver rige af, at jeg er selvstændig, men til gengæld er der tid. Og det er altså også en form for rigdom!

(Hvad består deltids-vuggestue egentlig af? Hvor mange timer om ugen fordelt hvordan?)

GiSP sagde ...

Deltids-vuggestue betyder, at hun må være der i 60 timer fordelt over en periode på 2 uger. Jeg kan flytte rundt på timerne, som det passer mig, bare det sker med 2 ugers varsel (og så er de også fleksible, hvis det lige brænder på). Og sidst men absolut ikke mindst, så sparer vi lidt over 1.000 kr. om måneden i forhold til en fuldtidsplads. Det er altså værd at tage med her i kommunen, hvor vi har landets højeste institutionspriser.