fredag den 20. september 2013

En smule ro i maven

Da jeg åbnede postkassen, fik jeg straks øje på en af de kuverter, der får det til at gibbe i mig. Du kender måske fornemmelsen fra når man kører i bil og får øje på en politibil. Man kører ikke for hurtigt og har ikke gjort noget galt, og alligevel kommer den der lille følelse af "ups, er der mon alligevel et eller andet i vejen?". Sådan får jeg det, når jeg ser en kuvert med jobcenterets logo. Ikke at jeg egentlig tror, der er nogen grund til det, men man ved jo alligevel aldrig helt, hvad de nu vil udsætte en for.

I dag var det dog en glædelig nyhed. Altså i forhold til de rammer, jeg opererer inden for lige i øjeblikket. Der er nemlig blevet vedtaget et lovforslag, som betyder, at min særlige uddannelsesydelse ikke udløber til nytår men fortsætter indtil 29/6-2014. Ikke at det er fedt at skulle være på nogen form for ydelse. Slet ikke, når man tænker på, at Kæresten med stor sandsynlighed er arbejdsløs ved udgangen af oktober så det tænker man ikke på. Blev der sagt! Men det giver alligevel en form for ro i maven, at det ikke hedder frit fald lige om lidt. Og at der er mulighed for lige at se livet som selvstændig an uden risiko for at stå helt uden indtægt. Ja, jeg er tættere på beslutningen. Måske er den faktisk allerede taget. Jeg skal bare liiiige ...

2 kommentarer:

Øglemor sagde ...

Uh. Spændende! Sig til, hvis du har lyst til en lille sludder om det selvstændige liv - jeg giver gerne en kop kaffe. Uden at vide præcis hvor du bor, kan jeg regne ud, at vi umuligt kan bo alt for langt fra hinanden, efter du skrev det der med landets dyreste institutionspladser. Den Nordlige Provinsby er muligvis ikke den dyreste, men den er godt på vej deropad ;-)

Og hey - tillykke med ekstra ydelse. Kan godt forstå, det giver ro i maven. (Og ja - jeg kender alt til det der med gibbet i maven over jobcenter-kuverter)

GiSP sagde ...

Ih, det kunne være hyggeligt med kaffe og en sludder, men jeg bor altså i Århus Kommune. ;-) (Jeg fandt en undersøgelse fra 2011, som viste, at vi har de dyreste vuggestuer, men nu hvor jeg har kigget igen, kan jeg se, at der så er forskel på dagpleje, vuggestue, børnehave, sfo og med eller uden kost - og at det vist også kommer lidt an på, hvem der laver sammenligningen.)
Men skulle du komme på disse kanter er der også en åben kaffeinvitation her. :-)